X-FEST
X-Kids
X-Art
X-Music

3. MEĐUNARODNI FESTIVAL EKSTREMNIH SPORTOVA

14-16. avgust 2015. - Aerodrom Trstenik

Nadomak Kraljeva i Vrnjačke Banje, 200 kilometara južno od Beograda, 115 km od Niša nalazi se Trstenik, mesto gde se spajaju EKSTREMNI SPORTOVI, UMETNOST i EDUKACIJA – FEST 2015.

Uključi se! Budi deo avanture i X-TREMNO dobre zabave!

BASE jump FREE CLIMBING PARAGLIDING SLACK LINE ZIP LINE PARKUR
Prijava za sportiste Prijava za tandem let

SLUŠAJTE 357, POPEČITELJE, ZOSTER, SAMOSTALNE REFERENTE i mnoge druge…
ZABAVITE SE sa celom porodicom u X-KIDS i X-ART radionicama

Rezervišite smeštaj u kampu

Orion telekom Mivela M&S LAV
Turisticka organizacija Srbije Sportske.net Microline Outdoor collective Stevan doo

Ambasadori festivala


Branislav Aćimović (SRB)

Wing suit, BASE jump

Ana Vujčić (SRB)

skydiving

Igor Palijaš (CRO)

wingsuit, BASE jump

Benoit Detalle (BEL)

outdoor sports

Branislav Aćimović (41) “srpski Betmen” iz Kragujevca je BASE skakač i jedan od nekolicine srpskih Wingsuit pilota. Član Kluba ekstremnih sportova Adrenaline. Do sada je zabeležio preko 300 skokova. 2010. godine je osvojio srebro u Mađarskoj, a pre dve godine je na prvom FEST-u, izveo skok sa dimnjaka visokog 103 metra. On, Igor Jeremić, Petar Lončar, Uroš Praš i Igor Palijaš su publiku ostavili bez daha.

Ana Vujčič je padobranstvom počela da se bavi 1997. godine, do sada ima preko 630 skokova. Učestvovala je u velikom broju obaranja nacionalnih rekorda u kategoriji žena. Takođe je bila deo mešovite postavke koja je u oktobru 2014. godine oborila rekord u disciplini formacijski skokovi u kome je učestvovalo 25 padobranaca i padobranki. Svoj prvi wingsuit let izvela je još 2007. godine, a i dalje je jedina žena u Srbiji koja se osmelila da to uradi. Ana je potpredsednica Udruženja žena letača.

Igor Palijaš (30) iz Zagreba, 250 BASE skokova, BASE broj 1381. Igor je inženjer aeronautike, pustolovni vodič, instruktor za BASE jump ali kao svestrani sportista voli i slobodno penjanje, biciklizam ...
Na prvom Festivalu ekstremnih sportova Igor je bio u grupi koja je skočila sa dimnjaka gradske toplane ali smo ga ponovo videli u Trsteniku i na Aero reliju u septembru prošle godine kada je skočio iz aviona u Wingsuit odelu.

Benoit Detalle ima 30 godina, dolazi iz Belgije a trenutno živi u Beogradu. On je suosnivač i predsednik udruženja Outdoor Collective. Veliki je ljubitelj outdoor sportova, aktivno se bavi trčanjem, planinarenjem , a takođe koristi svaku priliku da se bavi biciklizmom, vožnjom kajaka i skijanjem. Ben smatra da je kod sportova na otvorenom najvažnije zadovoljstvo koje donosi interakcija sa prirodom. Upravo zbog toga veruje da sportovi na otvorenom ili outdoor sportovi zaslužuju najveće poštovanje.

Šta se trenutno dešava...


Adrenalinske vesti

XFEST3 - PRVI DAN

Prvi na Festivalu nastupili su MTB Downhill vozači po prvi put na nedovršenoj stazi u Trsteniku ali to nije smetalo biciklistima iz nekoliko klubova da je probaju. Utisci svih su bili pozitivni a video zapisi će pomoći mladim entuzijastima da dobiju podršku za dovršetak staze.
Na aerodromu su u nekoliko navrata svoje skokove izveli Wingsuit letači i padobranci. Uz nepovoljne vremenske uslove za Tandem paraglajding, ipak smo uspeli da uz njihovo strpljenje i razumevanje, zadovoljimo posetioce koji su bili predvidjeni da lete u petak. Kažu da se ćekanje isplatilo.
Održano je i takmičenje u izdržljivosti, Extreme Challenge, a četiri najbolja takmičara se u subotu bore za prvu nagradu od 10.000 dinara.
Dan je završen koncertima grupa Ljudi u glavi, Children of doom, Hornsman Coyote i Zoster.

Pres konferencija u Beogradu

U sredu 5. avgusta u prostorijama Turističke organizacije Srbije održana konferencija povodom Trećeg međunarodnog festivala ekstremnih sportova koji se od 14.-16. avgusta održava u Trsteniku.
O značaju festivala kao i o programu koji nas očekuje na XFEST3 govorili su:
- Miloš Mitrović, organizator Festivala ekstremnih sportova
- Labud Bulatović, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije
- Branislav Aćimović, vicešampion Evrope u disciplini Wingsuit
- Ana Vujčić, potpredsednica Udruženja žena letača

Nemanja Čizmić najuspešniji

Litica Petnja koja se penje nebu pod oblake bila je prava atrakcija za takmičare. U organizaciji planinarskih klubova „Kamena Gora“ iz Prijepolja i „Vertikal“ iz Beograda, oni su se nadmetali u dve konkurencije, težinskom i brzinskom penjanju, a takmičenje je organizovano u okviru prvog kola prvenstva Srbije u sportskom penjanju na prirodnoj steni.
Nemanja Čizmić, višestruki šampion i učesnik brojnih međunarodnih takmičenja, verući se stenama Petnje osvojio je prvo mesto u obe discipline. U muškoj konkurenciji nadmetalo se 26 takmičara.

Održana prezentacija festivala

U sredu 1. jula 2015 godine održana je prezentacija Međunarodnog festivala ekstremnih sportova na Aerodromu Trstenik u Malom hangaru. Prezentaciji je prisustvovalo više od 30 udruženja građana, sportskih društava, predstavnici lokalnih institucija kao i mnogi ljubitelji ekstremnih sportova.
Ovu priliku smo iskoristili da predstavimo nove članove našeg tima i da najavimo novine u programu koje nas ove godine očekuju na festivalu. Na naše zadovoljstvo, reakcije prisutnih su bile su i više nego pozitivne.

Petar Lončar postavio svetski rekord

Petar Lončar, najbolji srpski paraglajderista je, zajedno sa svojim kolegama Bugarinom Ovčarovim i Čehom, Pročazkom, postavio svetski rekord sa 126 tripl sinhro lupinga. Sve se odigralo u Kapadokiji, u Turskoj, koja je poznata i kao meka svetskog letenja zbog najboljih uslova za letenje.
Petra Lončara smo imali prilike da vidimo 2013. godine na našem Festivalu kako izvodi najneverovatnije akrobacije u vazduhu. Te godine Lončar i Branislav Aćimović, Igor Jeremić, Petar Lončar, Uroš Praš i Igor Palijaš ostavili su publiku bez daha kada su skočili sa dimnjaka visokog 104 metra, prikazujući disciplinu koja se zove BASE jump.

Sportsko-umetnička saradnja

Klub ekstremnih sportova Adrenaline je uspostavio uspešnu saradnju sa OKC Reformars i umetničkom grupom Enciklo. Imajući u vidu da je jedan od ciljeva festivala i promovisanje kulture i umetnosti ove godine nam se u organizaciji pridružuju i OKC Reformars i Enciklo.

FEST se održava i ove godine

Treći put po redu Međunarodni festival ekstremnih sportova se održava u Trsteniku u organizaciji Kluba ekstremnih sportova A drenaline. Kao i u godinama za nama, posetioci će imati prilike da vide najbolje sportiste iz zemlje i regiona i da se bliže upoznaju sa nesvakidašnjim sportovima kao što su: akrojedriličarstvo, paraglajding, bejz džamp, slobodno penjanje i mnogim drugim disciplinama. Sastavni deo festivala će i dalje biti i program za decu, a novina ove godine je to što spajamo umetnost i sport. Novi delovi festivala će biti: umetnički kamp i muzički koncerti.

Press Clipping
Aktivnosti

Šta možete da očekujete?

Najzanimljiviji deo za posetioce je, sigurno, onaj gde oni imaju prilike da probaju bar deo onoga što će naše atlete prikazati. Kao i do sada na FESTu imate priliku da probate sve ono što ste oduvek želeli i to u potpuno bezbednim uslovima. Uz sve bezbednosne mere i pratnju obučenih profesionalaca, možete da ispunite sebi najluđe želje kao što su:
Tandem skok padobranom, Free Climbing, Slack Line, Zip Line, Paraglajding, Tandem paraglajding, ...

Tandem paragliding

Imate želju da letite paraglajderom? Prijavite se za tandem let.
Formular TANDEM LET

Završene su prijave za tandem letove. Ukoliko bude uslova, naknadne prijave će biti moguće u toku Festivala o čemu če posetioci biti obavešteni putem video bima ili razglasa.
Mole se svi koji su popunili formular za Tandem let da odgovore na mail koji smo im poslali jer samo tako potvrdjuju svoju prijavu!

Prijava za učešće

Za sve one koji se bave nekim ekstremnim sportom biće omogućeno da učestvuju u programu, ukoliko imaju potreba dokumenta ili dugogodišnje iskustvo. Sve potencijalne učesnike molimo da dostave svoj CV.
Formular za učesnike

Prijava za volontere

Klub Adrenaline i X-FEST tim pozivaju sve mlade ljude da pomognu u organizaciji Festivala. Budi Volonter! Smeštaj i hrana obezbedjeni.
Formular za volontere

Akreditacije

Za sve koji žele da isprate Festival iz ugla novinara ili fotografa mogu zatražiti akreditaciju i na taj način dobiti ekskluzivni pristup u sam centar dešavanja. Rok za prijavu 10.8.2015.
Preuzmite formular za akreditaciju

Rezervišite mesto
 • Smeštaj u Etno selu Rakezići. Idealno mesto za odmor.
  Read more...
 • Vinogradi Nikolić - Apartmani
  Read more...
 • Prijava za smeštaj u kampu. Ukoliko želite da u toku Festivala budete smešteni u kampu, popunite formular.
  Formular
 • Internacionalna kuhinja
  u Restoranu M&S u centru grada
 • Najbolja živa svirka u gradu,
  Cafe Mondes ...
 • Tandem let paraglajderom
  za prijave do 1. avgusta,
  cena 1000 dinara.
 • Tandem let paraglajderom
  za prijave na dan festivala,
  cena 1500 dinara.
 • Tandem let paraglajderom
  SVE PRIJAVE SU TRENUTNO NA PROVERI
  Termine ćemo objaviti 11.8.

EXTREME IS MAINSTREAM


Email
office@adrenaline.rs
Pratite nas