TRSTENIK
Home Industrija Poljoprivreda Ugostiteljstvo Trgovina Usluge Zdravstvo Obrazovanje Turizam Kultura Sport
blog

Za vas pišu:

Miloš Mitrović

IRATA instruktor

milosh (8K)

Милош Митровић

ПСД Љуктен из Трстеника је из својих редова изнедрио планинара - алпинисту Милоша Митровића. Као човек који своје слободно време воли да проводи у природи врло рано постаје члан локалног Планинарског друства Љуктен и као један од најмљађих чланова врло брзо се у укључује у активни рад као члан Управе ПД. Из године у годину расте његова љубав према планини али и његови успеси.

Освојивши највише врхове у Србији и Црној Гори, 2003 године одлази на експедицију “5 врхова Европе“ ( Mont Blanc 4810м-највиши врх Алпа, Grossglokner 3985м- највиши врх Аустије, Grossvenediger 3750м-други врх по висини у Аустији, Grand Paradisso 4005м - највиши врх Италије и Matterhorn 4474м-највиши врх швајцарске а уједно и најтежи врх у Европи).

Затим следе врхови на Кавказу - Elbrus 5642м, Андима-Aqonkagva 6962м. 2008. године организује експедицију на Памир и бива вођа техничког успона.

Иза себе има и завршен курс Планинарског савеза Србије Планинарски водич у зимским условима, летњи алпинистички курс на Дурмитору и спортско - пењачки курс као и IRATA Level 3,међународни сертификат за рад на висини.

Од 1998.године редован је учесник на фрушкогорском ултра маратону. Као најмлађи учесник акције-ходочашћа "Трагом Светог Саве-Хиландар 2000" прелази пут од 850км за 16 дана.

Упоредо са планинарењем бави се free climbingom где остварује резултате на републичком нивоу, трчањем, планинским бициклизмом, snowebord-ингом, параглајдингом, рафтингом и роњењем.

Организатор авантуристичко-алпинистичке експедиције у Мароко.

Киргистан - Пик Лењин

Мароко